Str. Paduroiu nr. 5, Sector 4, Bucuresti.

ENDODONTIE

Servicii stomatologice precum tratarea infectiilor dentare prin proceduri endodontice (tratamente de canal)

Endodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, mai exact cu afecțiunile pulpei. Endodonția este specialitatea medicinii dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul patologiei pulpare.

Dintele sanatos este compus din mai multe straturi. Stratul exterior este compus din o structura dura , numita smalt . Smaltul este sustinut la interior de un strat numit dentina, ce are in centru un tesut moale numit pulpa dentara. Pulpa dentara contine vase de sange, nervi, si tesut conjunctiv ce sunt responsabile de formarea dintelui in cursul eruptiei lui pe arcada.Pulpa dintelui primeste toate substantele necesare unei dezvoltari normale prin vasele de sange ce intra in dinte pe la varful radacinii. Dupa ce dintele si-a incheiat formarea, si tesutul pulpar si-a incheiat rolul. Asta inseamna ca la nevoie putem sa scoatem pulpa (nervul) unui dinte fara ca el sa fie afectat in vre-un fel.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara se inflameaza sau se infecteaza de obicei datorita unei carii profunde, a unor obturatii coronare (plombe) intinse, fracturi sau fisuri in smalt, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte.

Rezectia apicala (apicoectomia) este o manevra microchirurgicala suplimentara, necesara cand fie nu se pot curata canalele radiculare prin tratamentul endodontic normal, ortograd, datorat existentei unor obstacole existente in canale (instrumente fracturate, blocaje), fie infectia de la varful radacinii nu se vindeca corespunzator dupa un tratament endodontic ortograd.

Endodontie

Extirpare vitala monoradiculari
 
70 ron
Extirpare vitala pluriradiculari
 
150 ron
Pulpix / sedinta
 
50 ron
Pansament calmant dentocalmin
 
50 ron
Obturatie canal monoradiculari (ZOE)
 
100 ron
Obturatie canal pluriradiculari (ZOE)
 
150 ron
Tratament necroza
 
70 ron
Tratament gangrena
 
100 ron
Tratament antiseptic / sedinta
 
30 ron
Tratament aplicare pasta hidroxid de calciu
 
50-80 ron
Ablatie instrumente fracturate
 
200-500 ron
Tratament mecanic TFA monoradiculari
 
120 ron
Tratament mecanic TFA pluriradiculari
 
150-200 ron
Obturatie canal monoradiculari (AH)
 
130 ron
Obturatie canal pluriradiculari (AH)
 
180 ron
Obturatie canal monoradiculari (GUTTA)
 
130 ron
Obturatie canal pluriradiculari (GUTTA)
 
200 ron
Aplicare diga
 
50 ron

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza