Str. Paduroiu nr. 5, Sector 4, Bucuresti.

PROFILAXIE – DETARTRAJ SI PERIAJ

Profilaxia afectiunilor orale prin detartraj, air flow si periaj profesional

Este o realitate faptul ca dantura trebuie ingrijita zilnic.
Profilaxie include un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei si a evolutiei cariei dentare si a bolilor paradontale

Metodele profilactice pentru pacient:

-    Igiena orală corespunzătoare, de care fiecare dintre noi suntem responsabili. Periajul corect al dinților este foarte important în prevenția patologiei dentare, iar tehnica de periaj trebuie stăpânită încă din copilarie. Medicul stomatolog vă poate oferi sfaturi pentru o igienă orală corectă făcută acasă. Periajul dentar este recomandat după fiecare masă sau cel puțin dimineața și seara.
-    Profilaxia factorului alimentar – pentru că alimentația ne poate afecta sănătatea orală. Dulciurile, băuturile carbogazoase, sucurile pot afecta smalțul dentar și predispun la formarea cariilor. De asemenea cafeaua, vinul negru, ciocolata neagră și unele fructe închise la culoare pot păta dinții, de aceea după consumul acestora trebuie să vă spălați pe dinți dacă doriți să mențineți albul acestora. Stomatologul vă poate oferi informații prețioase privind alimentația care vă menține dinții sănătoși.
-    Vizita periodică la medicul stomatolog, recomandată la jumatate de an.

Metode de profilaxie în cabinetul stomatologului:

-    Îndrumarea pacientului privind igiena orală corectă și alimentația sănătoasă;
-    Detartrajul – presupune înlăturarea plăcii bacteriene folosind ultrasunetele. Citiți mai multe informații despre detartraj.
-    Periajul profesional – presupune perierea dinților cu o pastă specială ce curăță dinții, periajul profesional fiind adesea asociat detartrajului;
-    Fluorizarea – o tehnică ce presupune folosirea unor geluri, soluții, paste etc. bogate în fluor, care se aplică pe dinți. Este recomandată mai ales copiilor pentru prevenirea formării cariilor.
-    Sigilarea dentară – se realizează atât la dinții temporari, cât și la cei permanenți, în special după ce au erupt. Previne apariția cariilor dentare.
-    Depistarea precoce și tratarea cariilor dentare la vizita stomatologică de rutină, efectuată la fiecare 6 luni.
-    Air-flow-ul este dispozitivul ce foloseste aerul comprimat pentru a va salva de placa bacteriana si tartru, reducand riscurile aferente si specifice afectiunilor de tip parodontal. De asemeni, airflow-ul ajuta in procesul cosmetizarii oro-dentare.

Exista trei puncte de vedere majore in ceea ce priveste igienizarea dentara cu un airflow, si anume:

-    Cel procedural - Airflow-ul reprezinta o igienizare dento-gingivala profesionista. Iar, pete precum cele de: nicotina, cafea, sucuri si/sau de alte alimente pline de coloranti sunt garantate ca fiind indepartate prin metoda de airflowing.
-    Cel tehnic - Airflow-ul este un ejector de particule cu continut ridicat de bicarbonat de sodiu, acid citric si... apa. Or, apa a fost adaugata in proces pentru ca respectivele particule de sodiu, ejectate de catre airflow, sa nu ramana aderate, si ca suprafata dentara sa nu fie supraincalzita.
-    Cel statistic - In aproximativ 98% dintre cazurile de igienizare dento-gingivala, tratamentul profilactic cu airflow a oprit sangerarile gingivale / parodontale, iar culoarea gingiei a revenit la normal.

Profilaxie

Periaj / arcada
 
30 ron
Detartraj / arcada
 
100 ron
Airflow / arcada
 
50 ron
Fluorizare / arcada
 
50 ron
Pachet complet detartraj (detartraj, periaj, airflow,fluorizare)
 
250 ron
Gutiera bruxism
 
150 ron

PROGRAMARE ONLINE

!
!
!
Anuleaza